Desinfectie en Luchthygiëne

Geur Marketing

UVC Plasmatechniek – Uniek en Innovatief

Het is inmiddels algemeen bekend: UVC licht (254 nm) doodt nagenoeg alle microben en pathogenen dat het beschijnt. Dit vormt tegelijk ook een uitdaging. Tijdens een desinfectie-behandeling met UVC zul je waarschijnlijk niet alle oppervlakken kunnen beschijnen. Ook omdat de behandeling slechts eenmalig plaatsvindt en daarna weer herhaald moet worden. Een andere issue is dat je niet onbeschermd met UVC licht mag werken, sowieso moet je een UV bril opzetten omdat het je netvlies kan beschadigen. Dit betekent in de praktijk dat het tijdens een alleen-UVC behandeling niet verstandig is om tijdens een behandeling in de ruimte aanwezig te zijn.

Nu komt het nut van een gepatenteerde combi-techniek naar boven. Door de UVC lichtbron af te schermen en er continu lucht uit die ruimte doorheen te laten stromen desinfecteer je de lucht eerst, waardoor je geen herbesmettingen krijgt via de lucht via besmette aerosolen. Daarnaast produceert het systeem apart hiervan hoog energetisch koud (en geïoniseerd) zuurstofplasma dat wordt uitgeblazen. Dit werkt oxiderend en dus ook sterk desinfecterend. Door zelfs een lichte luchtwerveling komt dit werkelijk overal in de ruimte waardoor je letterlijk álles desinfecteert.

De AirCare desinfecteert dus op een continue basis, een ruimte van ongeveer 200m2 wordt 7-8 keer per uur “behandeld” en gedesinfecteerd. Dit maakt het dus veel handiger en effectiever in het desinfectieproces. Deze techniek is ook in een XXL Total Building Concept verkrijgbaar, Coil Care genaamd dat wij o.a. retrofit kunnen inbouwen in bestaande en nieuwe luchtbehandelingsinstallaties van grote gebouwen.

Is het gezond?
De systemen produceren een reinigend en desinfecterend actief (en geïoniseerd) zuurstofplasma, niet geheel geurloos overigens, en ook komt er een miniscule hoeveelheid ozon vrij in dit proces. De concentraties aan ozon zijn verwaarloosbaar, de concentraties zijn vele malen minder dan dat er in de buitenlucht aanwezig zijn. Er zijn veiligheidsdocumenten op vraag aanwezig. Zolang als er vervuiling van organische stoffen aanwezig is in de ruimte zul je het plasma iets minder ruiken omdat het bindt aan VOC’s en fijnstof. Zodra de binnenlucht schoner wordt zul je de sensatie van het steriele zuurstofplasma meer ruiken. Je kunt desgewenst met een timer de werkingsduur van het systeem aanpassen, hetzij manueel, hetzij automatisch (op de PR series). Er blijft na het gebruik van de systemen ook geen residue over, alleen water en zuurstof dat overblijft. Deze techniek is 100% milieuvriendelijk en zeer gezond!

Is alleen een UVC Plasmasysteem voldoende?
Het korte antwoord luidt, nee! De techniek wordt door ons geadviseerd als een aanvulling op de bestaande reinigings- en desinfectieprotocollen. Ook is er bij deze techniek geen sprake van het “behandelen” van mensen en het voldoende afstand houden en het vermijden van fysiek contact is nog steeds essentieel! Wij adviseren deze techniek nadrukkelijk als het aanbrengen van een extra barrière bij het voorkomen van besmetting via bijvoorbeeld deurkrukken, tafelbladen, toetsenborden etc. Wij ondersteunen de adviezen van het RIVM.

Biozone Scientific International
Onze leverancier Biozone Scientific International, van origine een Fins bedrijf, is ’s werelds meest befaamde UVC expert. Het patent van deze technologie is gekocht van NASA en inmiddels wereldwijd uitgerold. Wij zijn trots dat wij dit bedrijf in de Benelux exclusief mogen vertegenwoordigen. Mocht u geïnteresseerd zijn in een offerte, stuur ons snel een email.

Ontdek de mogelijkheden van onze systemen

Systemen

Contact

Kronenburgwerf 20
NL-4812 XR BREDA

sales@inscentives-europe.com
+31 76 711 22 34

Nieuws