Luchtbehandeling Coil-Care

Geur Marketing

24/7 Automatisch reinigings- en desinfectiesysteem voor uw luchtbehandelingsinstallatie en -kanalen

Een zeer actueel onderwerp is luchthygiëne in gebouwen. Aangezien micro-organismen zich kunnen hechten aan stofdeeltjes is het van groot belang voor medewerkers en/of gasten dat de luchtbehandelingsinstallaties en -kanalen schoon blijven. U desinfecteert met Coil Care® via uw luchtbehandelingssysteem, niet alleen de lucht in uw gebouw, maar ook alle oppervlakken in die ruimte zoals tafelbladen, deurkrukken, toetsenborden, kranen en toiletbrillen, zelfs tot in de kleinste hoeken. Dit kan een extra barrière opwerpen in het risico op het verspreiden van ziekteverwekkers, ook virussen. Deze techniek wordt als een efficiënte aanvulling gezien op de huidige maatregelen zoals de beste (HEPA) filtertechnieken en grondige schoonmaak.

Coil Care® is een volautomatisch reinigings- en desinfectiesysteem via uw luchtbehandelingskast en -kanalen. Dit werkt op basis van een unieke gecombineerde techniek, UVC-Plasmatechniek en ionisatie. Onze leverancier Biozone Scientific International is dé autoriteit op dit gebied en heeft al jarenlang ervaring op het gebied van het reinigen en desinfecteren via luchtbehandelingssystemen.

Coil Care® wordt nieuw of retrofit ingebouwd in de koelsectie van uw luchtbehandelingskast en heeft een aantal grote voordelen. Aangezien de golflengte van onze UVC techniek zodanig specifiek is, doodt het alle micro-organismen op zijn pad waardoor je op gebouwniveau het verspreiden van ziekteverwekkers (bacteriën, virussen, gisten, schimmels en zoönosen) kunt inperken. Ook verderop in de luchtkanalen wordt door de generatie van actief zuurstofplasma aanwezig stof vernietigd, tot in de kleinste hoekjes en gaatjes van de kanalen. U heeft dus geen manuele arbeid meer nodig na installatie van Coil Care®. Het systeem houdt zichzelf schoon.

Na installatie van Coil Care® door één van onze bekende installatiepartners zal Inscentives de werking van het systeem borgen. Zo wordt door Inscentives ieder jaar de hoeveelheid lampen vervangen. Tevens zal onze partner Blygold Laboratories een halfjaarlijks microbiologisch onderzoek uitvoeren in de koelsectie van uw luchtbehandelingskast en op meerdere plekken in de toevoerluchtkanalen.

Gebleken is uit installatie van Coil Care® dat met name bij de wat oudere luchtbehandelingsinstallaties er een enorme energiebesparing wordt bereikt. Dit komt doordat de altijd aanwezige (isolerende) stoflaag verdwijnt en daardoor de transitie van warmte en koude verbetert. Dit heeft ook zijn weerslag op het waterverbruik van de installatie en de energiebehoefte om deze rond te pompen. Er zijn op vele locaties van gerenommeerde bedrijven al besparingen opgetreden van meer dan 23% op de energierekening van de luchtbehandeling. Hierdoor is de ROI van Coil Care® in de meeste gevallen extreem kort.

 

 

Een korte presentatie krijgen over Coil Care®?

Contact

Contact

Kronenburgwerf 20
NL-4812 XR BREDA

sales@inscentives-europe.com
+31 76 711 22 34

Nieuws